بلوتوث چطور کار می کند؟ بلوتوث یکی از استانداردهای ارتباط بی سیم (در کنار WiFi) است که روی بسیاری از دستگاه های جدید کار گذاشته شده است. دو دستگاهی که از بلوتوث پشتیبانی کنند با ارسال سیگنال های مشخص و ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی فرکانس بالا بهم متصل میشوند. سوالی که در مورد خطرناک بودن امواج بلوتوث پیش میاید هم دقیقا مربوط زمان اتصال دو دستگاه است. زیرا در این زمان امواج بلوتوثی بین دو دستگاه وجود دارد که اجازه میدهد تا اطلاعات منتقل شوند. بلوتوث ها سه دسته بندی دارند که برد بلوتوث را تعیین میکند:
کلاس 1: برد تا 100 متر
کلاس 2: برد تا 10 متر
کلاس 3: برد کمتر از 10 متر
اکثر هدفون های بلوتوثی، اسپیکرها و ساعت های هوشمند در کلاس 2 و 3 قرار دارند.
مضر بودن امواج بلوتوث چطور ارزیابی می شود؟ ما در زندگی روزمره تحت امواج الکتریکی بسیار زیادی قرار داریم که بلوتوث هم یکی از آنهاست. با این حال امواج بلوتوث حتی از امواج گوشی های هوشمند یا مودم ها هم کمتر است. اما روش اندازه گیری این امواج چطور است؟
برای اندازه گیری میزان تشعشعات الکترومغناطیسی مقیاسی به نام SAR وجود دارد که قدرت جذب تشعشعات توسط بدن انسان را مشخص میکند. سازمان حفاظت در برابر امواج رادیویی میزان خطرناک بودن این امواج را به صورت زیر اعلام کرده است:
میزان تشعشات وارد شده بر بدن نباید از میزان 2 Watts/Kg بیشتر باشد.
امواج گوشی های موبایل و هدفون های بلوتوث چقدر است؟ گوشی Huawei P30: میزان SAR برای کل بدن 0.85 وات بر کیلوگرم و برای گوش 0.33 وات بر کیلوگرم است.
گوشی آیفون 11: مقدار SAR در کل بدن 0.99 و برای گوش 0.95 است.
گوشی سامسونگ گلکسی S10: مقدار SAR برای کل بدن 1.56 و برای گوش 0.48 است.
و همانطور که میبینید همه این مقادیر در بازه امن SAR قرار دارند. هدفون های بلوتوث خطرناک نیستند اپل ایرپاد که یکی از اولین هندزفری های کاملا بی سیم به شمار میرود دارای بلوتوث کلاس 1 است. کلاس 1 دارای بیشترین شدت میدان مغناطیسی است، در حالی که خیلی از هندزفری ها از کلاس های 2 یا 3 برخوردارند. با همه این اوصاف ایرپادز دارای مقدار 0.466 W/Kg بوده و کمتر از محدوده 2 وات است پس بقیه هندزفری ها حتما از آن کمتر هستند.
در واقع شما با خرید هندزفری بلوتوث و استفاده از آن به جای اسپیکر خود گوشی، دارید به خودتان لطف هم میکنید. چون میدان مغناطیسی گوشی ها از هندزفری بیشتر است و وقتی آنها را نزدیک گوشتان میبرید تاثیرش بدتر میشود. بالاخره بلوتوث برای بدن مضر است یا نه؟ در حال حاضر هیچ تحقیق علمی نتوانسته ثابت کند که امواج بلوتوث برای بدن مضر هستند و البته هیچ تحقیق علمی هم به طور قطع این فرضیه را رد نمیکند. اما طبق ارزیابی های انجام شده بسیاری از لوازم الکترونیکی مانند گوشی و هندزفری دارای امواج ناچیزی هستند که برای بدن چندان مضر نیست.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *